NOBELWOOD TRALL

Nobelwood är en 100% miljövänlig produkt tillverkat av FSC®-certifierat trä, och har en unik hållbarhet på grund av den avancerade modifieringsprocess materialet har gått igenom.

Råmaterialet är Radiata Pine som impregneras med en vattenlöslig biopolymer som är producerad av restprodukter ifrån jordbruket. Efter att ha blivit impregnerat torkas och värmebehandlas Nobelwood, vilket startar en reaktion mellan biopolymeren och träcellerna. Slutresultatet blir en träcell som blir resistent mot mikroorganismer.

Unika egenskaper

– Rötbeständighetsklass 1 (som Teak)
– FSC-märkt
– Låg vikt och lätt att bearbeta
– Lång hållbarhet, upp till 50 år
– Kvistfritt
– Hög motståndskraft mot syra och lut
– Inga restriktioner vid återvinning

Nobelwood är ett bioimpregnerat och värmebehandlat trämaterial med unika egenskaper som gör det lämpligt för flera olika tillämpningsområden. Du kan använda Nobelwood för allt ifrån utomhuspanel och trall till fönstermaterial, båtdäck och inredningar.

Utseendet påminner om Valnöt och är lika rötbeständigt som Teak. Om Nobelwood lämnas obehandlat får det med tiden en vackert silvergrå yta.

CERTIFIERAD NOBELWOOD TRALL

Kärnsund Wood Link levererar miljö- och rättvisecertifierat trä. Handel med certifierat trä ökar träråvarans värde och förbättrar då kvaliteten och möjligheterna till ett ansvarsfullt skogsbruk till gagn för miljön, och för de människor som är beroende av inkomst från skogen.

fsc swe 120

NOBELWOOD TRALL 21×140 MM A-RILLAD/B-SLÄT
NOBELWOOD 25×150 MM SÅGAD

nobelwood trall