CEDERSPÅN

Thuja plicata

Ceder är ett av de lättaste träslagen som är kommersiellt tillgängliga. Det är ändå förmågan att stå emot väder och vind som är dess största tillgång. Cederträ har en mycket bra formstabilitet och en hög naturlig motståndskraft mot svampangrepp och röta. Cederspån används därför ofta som ett extra hållbart alternativ vid val av fasadbeklädnad.

En fasad med cederspån blir livfull med många naturliga färger och skuggor beroende på hur ljuset faller på väggen.

Cederspån från Kärnsund Wood Link är Western Red Cedar med 100% kärnved och stående årsringar sorterad enligt Certigrade®. Vår cederspån är helt kvistfri. Tack vare den naturliga motståndskraft Cederträ har och den prima sorteringen håller en fasad i cederspån i många fall i upp till 50 år eller mer.

Ceder har en mycket dekorativ rödbrun färg som oljad behåller sin lyster. Vi kan leverera all cederspån som ett ytbehandlat alternativ. Väljer man att inte behandla cederpanel blir den med tiden vackert silvergrå.

YTBEHANDLING OCH BRANDSKYDDSIMPREGNERING

Vår cederspån kan levereras som färdigoljat alternativ i flera olika utföranden. Vi erbjuder även brandimpregnering tillsammans med vår leverantör som är certifierad för de vanligast förekommande standarderna och testmetoderna.

CERTIFIERAD CEDERSPÅN

Kärnsund Wood Link levererar miljö- och rättvisecertifierat trä. Handel med certifierat trä ökar träråvarans värde och förbättrar då möjligheterna till ett ansvarsfullt skogsbruk till gagn för miljön, och för de människor som är beroende av inkomst från skogen.

CEDERSPÅN

CEDERSPÅN CERTIGRADE® WESTERN RED CEDAR
LÄNGD C A 440 MM
BREDD FALLANDE 76 – 355 MM
TJOCKLEK KILFORMAD C A 3 – 11 MM
FÖRPACKNING Bandad bunt – 3,4 kvm färdig installation*

* Vid montage med 200 mm synlig yta.

KNUTBRÄDOR OCH INNERHÖRN

KNUTBRÄDA 80×40 MM HYVLAD, DÖVAD KANT, FALLANDE
KNUTBRÄDA/INNERHÖRN 40×40 MM HYVLAD, DÖVAD KANT, FALLANDE

Cederspån - Kärnsund Wood Link