KOMPAKTLAMINAT

Kärnsund Wood Link levererar miljöcertificerade kompaktlaminat från Polyrey®.

Polyrey Reysipur kompaktlaminat - Kärnsund Wood Link

REYSIPUR®

Polyrey Monochrom kompaktlaminat - Kärnsund Wood Link

MONOCHROM®

Polyrey Reysitop kompaktlaminat - Kärnsund Wood Link

REYSITOP®

Kompaktlaminat från Polyrey® finns i varianterna Reysipur®, Monochrom® och Reysitop®. Se mer nedan för produktinformation.

REYSIPUR®

Polyrey Reysipur kompaktlaminat - Kärnsund Wood Link

REYSIPUR® KOMPAKTLAMINAT

Reysipur® kompaktlaminat består av en bärare med flera skikt av kraftpapper och dekorpapper samt skyddande ytlager på båda sidorna impregnerade med termohärdande hartser. Kompaktlaminatet är fuktbeständigt och lämpligt för våta miljöer. Materialet har en hög slagtålighet vilket gör det idealiskt för tillämpningar i tuffa miljöer.

Reysipur® kompaktlaminat lämpligt för miljöer med krav på hygien tack vare en antibakteriell behandling med Sanitized® som görs igenom alla lager i produkten. Kompaktlaminatet är Food Safe, godkänd av IANESCO, och kan användas i samband med livsmedelsberedning.

Reysipur® kompaktlaminat är idealiskt för inredningsprojekt och tillverkning av skräddarsydda möbler. Laminatet är lämpligt för såväl horisontella och vertikala ytor i hårt belastade miljöer.

Finns med svart eller vit bärare. Brandklassat laminat kan levereras på begäran.


POLYREY® DEKORER

dekorer-200-76

BESTÄLL GRATISPROVER

Polyrey® Beställ gratisprover

Polyrey Reysiour kompaktlamniat - Kärnsund Wood Link

MONOCHROM®

Polyrey Monochrom kompaktlaminat - Kärnsund Wood Link

MONOCHROM® – KOMPAKTLAMINAT MED FÄRGKOORDINERAD BÄRARE

Monochrom® kompaktlaminat består av en bärare med flera skikt av kraftpapper och dekorpapper på båda sidorna impregnerade med termohärdande hartser. Materialet har en hög slagtålighet och motstånd mot nötning och allmänt ytslitage vilket gör det idealiskt för tillämpningar i tuffa miljöer. Kompaktlaminatet kan fås i självbärande tjocklekar och kan maskinbearbetas genom hela tjockleken. Kompaktlaminatet är fuktbeständigt och lämpligt för våta miljöer.

Monochrom® kompaktlaminat är lämpligt för miljöer med krav på hygien tack vare en antibakteriell behandling med Sanitized® som görs igenom alla lager i produkten. Kompaktlaminatet är Food Safe, godkänd av IANESCO, och kan användas i samband med livsmedelsberedning.

Bäraren och dekorpapperen är färgkoordinerade för en solid effekt, och Monochrom® kompaktlaminat är idealiskt för att skapa en enhetlig och sömlös finish. Eftersom materialet är genomfärgat är det lämpligt för tillämpningar där brutna eller bearbetade kanter skall vara synliga. Kompaktlaminatet är lämpligt för inredningsprojekt med vertikala och horisontella ytor i hårt belastade miljöer, och för tillverkning av skräddarsydda möbler eller inredningsdetaljer.

Finns i svart eller vitt. Brandklassat laminat kan levereras på begäran.


POLYREY® DEKORER

Polyrey® Monochrom® dekorer - Kärnsund Wood Link

BESTÄLL GRATISPROVER

Polyrey® Beställ gratisprover

Polyrey Monochrom - Kärnsund Wood Link

REYSITOP®

Polyrey Reysitop kompaktlaminat - Kärnsund Wood Link

REYSITOP® – KOMPAKTLAMINAT PROTECT+

Reysitop® är tillverkad med Protect+ teknologi som garanterar en extremt hög slagtålighet och motstånd mot nötning, allmänt ytslitage samt värme. Reysitop® kompaktlaminat består av en svart genomfärgad bärare med flera skikt av kraftpapper impregnerade med fenolharts och ett dekorpapper samt ett extra skyddande och transparent ytlager på båda sidorna impregnerade med melaminharts. Reysitop® möter högt ställda krav för publika miljöer.

Reysitop® kompaktlaminat är lämpligt för miljöer med krav på hygien tack vare en antibakteriell behandling med Sanitized® som görs igenom alla lager i produkten . Kompaktlaminatet är Food Safe, godkänd av IANESCO, och kan användas i samband med livsmedelsberedning.

Reysitop® kompaktlaminat är idealiskt för inredningsprojekt och tillverkning av exklusiva skräddarsydda möbler. Laminatet är lämpligt för såväl horisontella och vertikala ytor i hårt belastade miljöer, och kan fås i självbärande tjocklekar som kan maskinbearbetas genom hela tjockleken.


POLYREY® DEKORER

dekorer-200-76

BESTÄLL GRATISPROVER

Polyrey® Beställ gratisprover

Polyrey Reysitop kompaktlaminat - Kärnsund Wood Link

SANITIZED®

Sanitezed® Polyrey® laminat - Kärnsund Wood Link

SANITIZED® ANTIBAKTERIELL BEHANDLING

HPL och kompaktlaminatskivor från Polyrey® har ett antibakteriellt skydd baserat på aktiva silverjoner.

Sanitized® antiseptiska verkan och egenskaper som ex. motståndskraft mot medel för desinfektion och rengöring, medicinska kemikalier, hetta samt fukt är till stor fördel inom områden som:

– Sjukvård

– Matindustrin

– Hygienutrymmen

– Publika lokaler och transportmedel m m

SKYDD GENOM ALLA LAGER

De flesta typerna av laminatprodukter från Polyrey® är behandlad med Sanitized® genom alla lager, så skyddet påverkas inte av slutbearbetning av laminatet.

Skyddet som appliceras i tillverkningsprocessen minskar effektivt förökningen av bakterier under materialets hela livslängd och påverkas heller inte av normal rengöring. Istället är det så att rengöring av laminatet reaktiverar det skydd som kan ha begränsats av överliggande smuts.

IANESCO – KONTAKT MED LIVSMEDEL

HPL-, Melamin- och kompaktlaminatskivor från Polyrey® är godkända för kontakt med livsmedel. Migrationsnivåerna är väsentligt under toleranströsklarna och de påverkar inte maten på något sätt. Specifika migrationtester gäller Formaldehyd och Melamin.

Sanitized®-behandlingen använder inte nanopartiklar och är godkänd för kontakt med livsmedel (Food and Drug Administration). Santized®-behandlingen migrerar inte till andra ämnen den kommer i kontakt med, till skillnad från organiskt baserade behandlingsmetoder.

STÖRRE ÄN 99% EFFEKTIVITET

I kontakt med bakterier, så som Staphylococcus aureus, neutraliserar Ag+ -joner bakterien och hindrar celldelning, vilket begränsar risken för spridning av infektion.

Sanitized® antibakteriell behandling förstör inom 24 timmar mer än 99% av de bakterier den kommer i kontakt med. Sanitized® har testats mot följande bakterier enligt standard JIS Z801 (1).

– Ensenchia coli ATCC 8739

– Enterococcus hirae ATCC 8043

– Listeria monocylogenes ATCC 15313

– Staphylococcus aureus (MRSA) ATCC 33592

– Staphylococcus aureus ATCC 6538

– Salmonella enteritidis (2) ATCC 13076

– Mycobacterium smegmatis ATCC 19420

(1) Japansk standard, internationellt erkänd av standardiseringsorganisationen (ISO)

(2) 99,84% effektivitet

HÄLSA OCH SÄKERHET

Polyrey® använder inte tungmetaller (t.ex. antimon, kvicksilver eller bly) i sina produktionsprocesser, eller giftiga ämnen (så som antimon, barium, kadmium eller selen), halogener, klor, asbest, ftalater eller bisfenol A. Bärare av trämaterial i melaminbelagda skivor eller HPL-skivor innehåller inte pentaklorfenol.

Polyrey® säkerställer att underleverantörerna inte använder ämnen som potentiellt är föremål för restriktioner enligt REACH. Skivorna har en reducerad nivå av formaldehyd (E1) och en låg VOC emission (klassificerade A).

Kärnsund Wood Link - Ladda hem PDF LADDA HEM LEVERANTÖRENS BROSCHYR

POLYREY® DESIGNVERKTYG