HÖGTRYCKSLAMINAT

Kärnsund Wood Link levererar miljöcertifierade högtryckslaminat från Polyrey®

POLYREY HPL®

Polyrey Monochrom högtryckslaminat - Kärnsund Wood Link

MONOCHROM®

Polyrey Pur Metal

PUR METAL®

Högtryckslaminat från Polyrey® finns i varianterna Polyrey HPL®, Monochrom® och Pur Metal®. Se mer nedan för produktinformation.

POLYREY HPL®

Polyrey-produktbanner-mall-test

POLYREY® – HÖGTRYCKSLAMINAT

Polyrey® högtryckslaminat är sammansatt av lager av kraftpapper och dekorpapper impregnerade med termohärdande hartser. Detta ger mycket hög hållbarhet samt motståndskraft mot stötar, nötning och allmänt ytslitage. Ytan är vattentät och behåller sin integritet även vid krävande tillämpningar.

Laminatet är lämpligt för miljöer med krav på hygien tack vare en antibakteriell behandling med Sanitized® som görs igenom alla lager i produkten. Högtryckslaminatet är Food Safe, godkänd av IANESCO, och kan användas i samband med livsmedelsberedning.

Polyrey® högtryckslaminat är idealiskt för både horisontella och vertikala ytor så som bänkskivor, möbler, dörrar och väggskivor. Högtryckslaminatet kan fås som standardformat eller som formaterat alternativ, och med ofärgad, eller genomfärgad vit eller svart bärare.

Brandklassat laminat kan levereras på begäran.


POLYREY® DEKORER

dekorer-200-76

BESTÄLL GRATISPROVER

Polyrey® Beställ gratisprover

_MG_4909_polyrey-hpl-710-270

MONOCHROM®

Polyrey Monochrom högtryckslaminat - Kärnsund Wood Link

MONOCHROM® – HÖGTRYCKSLAMINAT MED FÄRGKOORDINERAD BÄRARE

Monochrom® högtryckslaminat är sammansatt av lager av kraftpapper och dekorpapper impregnerade med termohärdande hartser. Detta ger mycket hög hållbarhet samt motståndskraft mot stötar, nötning och allmänt ytslitage. Ytan är vattentät och behåller sin integritet även vid krävande tillämpningar.

Laminatet är lämpligt för miljöer med krav på hygien tack vare en antibakteriell behandling med Sanitized® som görs igenom alla lager i produkten. Högtryckslaminatet är Food Safe, godkänd av IANESCO, och kan användas i samband med livsmedelsberedning.

Bäraren och dekorpapperen är färgkoordinerade för en solid effekt, och Monochrom® högtryckslaminat är idealiskt för att skapa en enhetlig och sömlös finish. Eftersom materialet är genomfärgat är det lämpligt för tillämpningar där brutna eller bearbetade kanter skall vara synliga.

Monochrom® högtryckslaminat är lämpligt för både horisontella och vertikala ytor så som bänkskivor, möbler, dörrar och väggskivor.

Finns med vit eller svart bärare. Laminat med vit bärare i tjockleken 0,6 mm är finns som postformbart alternativ. Brandklassat laminat kan levereras på begäran.


POLYREY® DEKORER

Polyrey® Monochrom® dekorer - Kärnsund Wood Link

BESTÄLL GRATISPROVER

Polyrey® Beställ gratisprover

DSC04833-hpl-mono

PUR METAL®

Polyrey Pur Metal

PUR METAL® – HÖGTRYCKSLAMINAT MED YTLAGER AV METALL

Pur Metal® högtryckslaminat är sammansatt av lager av kraftpapper impregnerade med härdande hartser och ett ytlager av metall.

Pur Metal® är idealiskt för exklusiva designkoncept i butiker och hotell eller som stänkskydd i kök m m. Produkten har bra brandbeständighet och är certifierad för marina applikationer.

Kan fås i blankt eller borstat utförande med antioxidantbehandling i polyester, epoxi eller anodisering.


POLYREY® DEKORER

dekorer-200-76

BESTÄLL GRATISPROVER

Polyrey® Beställ gratisprover

Polyrey Pur Metal högtryckslaminat - Kärnsund Wood Link

SANITIZED®

Sanitezed® Polyrey® laminat - Kärnsund Wood Link

SANITIZED® ANTIBAKTERIELL BEHANDLING

HPL och kompaktlaminatskivor från Polyrey® har ett antibakteriellt skydd baserat på aktiva silverjoner.

Sanitized® antiseptiska verkan och egenskaper som ex. motståndskraft mot medel för desinfektion och rengöring, medicinska kemikalier, hetta samt fukt är till stor fördel inom områden som:

– Sjukvård

– Matindustrin

– Hygienutrymmen

– Publika lokaler och transportmedel m m

ALLT SKYDD GENOM ALLA LAGER

Alla högtrycks- och kompaktlaminat från Polyrey® är behandlade med Sanitized® genom alla lager, så skyddet påverkas inte av slutbearbetning av laminatet.

Skyddet som appliceras i tillverkningsprocessen minskar effektivt förökningen av bakterier under materialets hela livslängd och påverkas heller inte av normal rengöring. Istället är det så att rengöring av laminatet reaktiverar det skydd som kan ha begränsats av överliggande smuts.

IANESCO – KONTAKT MED LIVSMEDEL

HPL-, Melamin- och kompaktlaminatskivor från Polyrey® är godkända för kontakt med livsmedel. Migrationsnivåerna är väsentligt under toleranströsklarna och de påverkar inte maten på något sätt. Specifika migrationtester gäller Formaldehyd och Melamin.

Sanitized®-behandlingen använder inte nanopartiklar och är godkänd för kontakt med livsmedel (Food and Drug Administration). Santized®-behandlingen migrerar inte till andra ämnen den kommer i kontakt med, till skillnad från organiskt baserade behandlingsmetoder.

STÖRRE ÄN 99% EFFEKTIVITET

I kontakt med bakterier, så som Staphylococcus aureus, neutraliserar Ag+ -joner bakterien och hindrar celldelning, vilket begränsar risken för spridning av infektion.

Sanitized® antibakteriell behandling förstör inom 24 timmar mer än 99% av de bakterier den kommer i kontakt med. Sanitized® har testats mot följande bakterier enligt standard JIS Z801 (1).

– Ensenchia coli ATCC 8739

– Enterococcus hirae ATCC 8043

– Listeria monocylogenes ATCC 15313

– Staphylococcus aureus (MRSA) ATCC 33592

– Staphylococcus aureus ATCC 6538

– Salmonella enteritidis (2) ATCC 13076

– Mycobacterium smegmatis ATCC 19420

(1) Japansk standard, internationellt erkänd av standardiseringsorganisationen (ISO)

(2) 99,84% effektivitet

HÄLSA OCH SÄKERHET

Polyrey® använder inte tungmetaller (t.ex. antimon, kvicksilver eller bly) i sina produktionsprocesser, eller giftiga ämnen (så som antimon, barium, kadmium eller selen), halogener, klor, asbest, ftalater eller bisfenol A. Bärare av trämaterial i melaminbelagda skivor eller HPL-skivor innehåller inte pentaklorfenol.

Polyrey® säkerställer att underleverantörerna inte använder ämnen som potentiellt är föremål för restriktioner enligt REACH. Skivorna har en reducerad nivå av formaldehyd (E1) och en låg VOC emission (klassificerade A).

Kärnsund Wood Link - Ladda hem PDF LADDA HEM LEVERANTÖRENS BROSCHYR

POLYREY® DESIGNVERKTYG