TEAK

Tectona grandis

  • Heltäckande leveranser till båtindustrin - Kärnsund Wood Link

TEAK

Teak används till båtbyggeri som teaklister till decking och inredning, faner, möbler, trall, sniderier och inredningsdetaljer.

Med sin stabilitet, hållfasthetsegenskaper, rötbeständiget och allmänna användbarhet anses Teak i många sammanhang som ett av de med eftertraktade träslagen.

Kärnvirket har en gyllene till mellanbrun  färg som mörknar med åldern .

Teak är lättbearbetat med undantaget av en avtrubbande effekt på skärverktyg på grund av en hög halt av kiseldioxid. Teak lämpar sig väl för limning och ytbehandling. Även om det på grund av virkets naturliga oljor är kan vara nödvändigt att torka av ytan med lösningsmedel innan limning eller ytbehandling sker.

Namnet ”Tectona grandis” – eller ”Burmesisk Teak” refererar till begreppet ”äkta teak” och skall inte förväxlas med andra träslag som använder ordet teak som del av namnet.

CERTIFIKAT

Kärnsund Wood Link har i mer än ett decennium arbetat med certifierade trävaror och vi är idag certifierade för FSC®, PEFC™, Rainforest Alliance General Chain-of Custody samt VLC. Vi har utöver dessa certifikat dessutom ett separat spårbarhetssystem för att uppfylla alla aspekter av Europeiska Unionens timmerlagstiftning.

Kontakta oss för information om vilka certifieringar som är tillgängliga för det träslag du söker.