TEAK

Tectona grandis

  • Heltäckande leveranser till båtindustrin - Kärnsund Wood Link

TEAK

Teak används till båtbyggeri som teaklister till decking och inredning, faner, möbler, trall, sniderier och inredningsdetaljer.

Med sin stabilitet, hållfasthetsegenskaper, rötbeständiget och allmänna användbarhet anses Teak i många sammanhang som ett av de med eftertraktade träslagen.

Kärnvirket har en gyllene till mellanbrun  färg som mörknar med åldern .

Teak är lättbearbetat med undantaget av en avtrubbande effekt på skärverktyg på grund av en hög halt av kiseldioxid. Teak lämpar sig väl för limning och ytbehandling. Även om det på grund av virkets naturliga oljor är kan vara nödvändigt att torka av ytan med lösningsmedel innan limning eller ytbehandling sker.

Namnet ”Tectona grandis” – eller ”Burmesisk Teak” refererar till begreppet ”äkta teak” och skall inte förväxlas med andra träslag som använder ordet teak som del av namnet.

TEAK TILL BÅTVARVEN

Kärnsund Wood Link har levererat Teak till båtvarven i mer än 40 år.

Vårt kompletta sortiment täcker båtindustrins hela behov av Teak, och leverans kan ske från en bräda till hela materialsatser för produktionen av en specifik båt.

Vi kan erbjuda allt ifrån färdighyvlad däcksribb till hela utvalda teakstockar för marginaler och andra däckdetaljer. Har du ett projekt som kräver andra dimensioner kan vi skräddarsy lösningar direkt från våra leverantörer i Sydostasien. Vi är med tidigt i processen och i samarbete med våra leverantörer sker kvalitetssortering, baserat på varje kunds unika krav, långt innan materialet når vårt lager.

Kontakta gärna våra trätekniska experter för mer information.

teakribb däckslist list Kärnsund Wood Link

Hos oss hittar du bl a följande produkter i Teak:

TEAK RUNDSTOCK
TEAK GENOMSÅGAD STOCK
TEAK KVARTSSÅGAD STOCK
TEAK KANTADE BRÄDOR
TEAK SÅGAD BREDVARA
TEAK 100% KVARTSSÅGAD
TEAK DÄCKSRIBB 100% KVARTAT, LÄS MER HÄR >>
TEAK DÄCKSRIBB KVARTAT OCH HALVKVARTAT, LÄS MER HÄR >>
TEAK LISTER, LÄS MER HÄR >>
TEAK FANER, LÄS MER HÄR >>

CERTIFIERADE TRÄVAROR

Kärnsund Wood Link levererar certifierade trävaror och vi är idag certifierade för FSC® och PEFC™. Utöver dessa certifikat arbetar vi med att uppfylla alla aspekter av Europeiska Unionens timmerlagstiftning.

Kontakta oss för information om vilka certifieringar som är tillgängliga för det träslag du söker.