Faner+, träfaner från Kärnsund Wood Link

KONSTFANER

  • Konstfaner - Kärnsund Wood Link

KONSTFANER

Kärnsund Wood Link levererar konstfaner av äkta trä med möjlighet till egen unik design.

Konstfaner är tillverkat av 100 % trä men i modifierad form.

Välj mönster, färg och struktur ur vårt standardsortiment eller skapa din egen unika produkt som våra skickliga tekniker matchar fram. Finns som planskuret, kvartsskuret, träimitationer eller fantasidekorer och i nästan obegränsade varianter och kulörer.

SÅ HÄR GÅR DET TILL

.

Råmaterial

Faner som används är Poppel utvalt från odlingar och certifierade källor.

Infärgning

Fanerarken infärgas i tankar med organiska färgämnen i en process med kontrollerad temperatur.

Urval och sammansättning

För att åstadkomma önskat utseende på det färdiga konstfaneret väljs fanerark med olika färger ut. Arken blandas på ett förutbestämt sätt och staplas med fibrerna i samma riktning för senare pressning.

Limning

Stapeln med fanerark går nu vidare till en rullbindningsmaskin som applicerar lim på alla ark. Limmet binder ihop det block som skall skapas i nästa steg. Beroende på färg på limmet kan man i denna del av processen ytterligare påverka mönstret för den färdiga produkten.

Pressning till block

Efter att limmet har applicerats går stapeln med fanerark vidare till pressning. Efter härdning är fanerarken nu ett homogent block som kan gå vidare till trimning och skärning.

Trimning

Det fyrkantiga blocket trimmas nu för skärning till faner.

Skärning

När blocket har trimmats placeras det i skärmaskinen som producera färdiga faner i vald tjocklek..

All konstfaner från Kärnsund Wood Link är FSC®-certfierad.

PRODUKTEXEMPEL

Nedan följer ett axplock av konstfaner i olika färger och mönster. Genom att klicka på bilderna kan du bläddra igenom ett galleri med stora bilder och få en bättre uppfattning om varje träslags unika känsla.

KONSTFANER DECORKONSTFANER DECORKONSTFANER DECORKONSTFANER DECORKONSTFANER DECORKONSTFANER DECORKONSTFANER DECORKONSTFANER DECORKONSTFANER DECORKONSTFANER DECORKONSTFANER DECORKONSTFANER DECORKONSTFANER DECORKONSTFANER DECORKONSTFANER DECORKONSTFANER DECORKONSTFANER DECOR