CEDERTRÄ FRÅN KÄRNSUND TILL GÖTEBORGS BÄSTA BYGGNAD 2019

Bostadsrättsföreningen Viva är årets bästa byggnad i Göteborg.

När priset för Årets bästa byggnad i Göteborg delas ut från Per och Alma Olssons fond, är det Riksbyggens bostadsrättsförening Viva i Guldheden med Malmström Edström som arkitekter som står som vinnare.

Varje år får en byggaktör ta emot priset för ”Årets bästa byggnad” av kommunfullmäktiges ordförande. Priset kommer från Per och Alma Olssons fond och den vinnande byggnaden är den som på bästa sätt uppfyller fondens krav på utformning och användning. Byggnaden ska ha varit färdigställd under föregående år.

CEDERTRÄ FRÅN KÄRNSUND WOOD LINK

När Riksbyggen byggde de första bostäderna inom ramen för Positive Housing Project® – ett projekt som tar miljötänkande till nya nivåer – föll valet på miljöcertiferat Cederträ från Kärnsund Wood Link för de delar där synligt trä monteras.

Cederträ Brf Viva Guldheden, Göteborg. Kärnsund Wood Link.

KÄRNSUND LEVERERADE CEDERTRÄ TILL BRF VIVA I GULDHEDEN, GÖTEBORG

När Riksbyggen byggde de första bostäderna inom ramen för Positive Housing Project® – ett projekt som tar miljötänkande till nya nivåer – föll valet på miljöcertiferat Cederträ från Kärnsund Wood Link för de delar där synligt trä monteras.

Positive Footprint Housing är ett innovativt bostads- och stadsutvecklingsprojekt där Riksbyggen tillsammans med Göteborgs Stad, Johanneberg Science Park, näringsliv, universitet, analytiker, forskare och engagerade invånare har skapat en plattform och ett ramverk för miljömässigt byggande som ger socialt och ekonomiskt hållbara bostadsområden. Först ut är alltså Brf Viva i Guldheden, Göteborg.

Kärnsund levererade PEFC™-certifierad Cederpanel och andra trädetaljer i Cederträ till projektet via byggmaterialhandlaren J. Gustavssons Byggmaterial AB.

KÄRNSUND WOOD LINK – TRÄMATERIAL DU LETAR EFTER

Välkommen till vår värld av extra hållbara och miljöcertifierade trämaterial för terrass, bastu och fasad.

Kärnsund Wood Link har direktimporterat och levererat exklusiva trämaterial till bygghandeln den träförädlande industrin och båtvarven i 40 år+. Du kan vara helt säker på att vi kan allt om trä, och att vi kan leverera trämaterial med rätt kvalitet, egenskaper och profiler.

VÅRA PRODUKTER

Kärnsund Wood Link levererar miljöcertifierade och attraktiva trämaterial från hela världen som har unika egenskaper, och som håller i tuffa miljöer utan tillförda gifter eller energikrävande modifiering. Hos oss hittar du lite mer exklusiva träslag när det är dags för ny terrass, bastu eller panel på fasaden. Våra träalternativ ger inte bara en vacker hemmiljö att trivas i, utan är också bra för plånboken och ryggen eftersom du kan räkna med lång hållbarhet och minimalt med underhållsarbete.

EXPERTER PÅ MILJÖCERTIFIERAT TRÄ

Kärnsund Wood Link levererar miljö- och rättvisecertifierat trä. Handel med certifierat trä ökar träråvarans värde och förbättrar då möjligheterna till ett ansvarsfullt skogsbruk till gagn för miljön, och för de människor som är beroende av inkomst från skogen. Våra trämaterial kommer från skogsbruk med etablerad certifiering av FSC® och PEFC™ med flera. Materialförsörjningen sker utan mellanhänder vilket gör att vi tillsammans med våra leverantörer har full kontroll på hela certifieringskedjan.