Azobe trall - Kärnsund Wood Link

PRESSMEDDELANDE – AZOBE

KÄRNSUND WOOD LINK BLIR EXKLUSIV DISTRIBUTÖR AV AZOBE

kwl-wijma-logos-48

Kärnsund Wood Link AB som är en mångårig leverantör av hårdträ och trätekniska lösningar till byggbranschen, träförädlande industri och båtvarven, har ingått ett avtal med Holländska Wijma Kampen BV om att som exklusiv partner i Sverige och Finland distribuera Wijmas program av skräddarsydda träkonstruktioner baserade på träslaget Azobe.

Azobe är ett mycket hårt träslag som på grund av sin styrka kan ersätta icke-organiska material i tyngre konstruktioner som kräver hög hållfasthet och lång livslängd. Strukturer i Azobe används ofta i publika miljöer som bryggor, hamnkonstruktioner, gångvägar och terrasser m m. Några aktuella exempel på stora byggprojekt där träkonstruktioner i Azobe har valts är Skeppsbron i Göteborg och Hammarby Sjöstad i Stockholm.

“Vi ser fram emot ett fördjupat samarbete med Wijma Kampen BV som är en stabil och ledande tillverkare av prefabricerade tunga konstruktioner i hårdträ. Vårt partnerskap med Wijma Kampen BV är ett naturligt steg i att ytterligare stärka vår leveranskapacitet av anpassade trätekniska lösningar till byggindustrin. Vårt dotterbolag OY Scandinavian Träimport AB erbjuder samma kompetens och leveranser på den Finska marknaden, säger Olof Kärnsund CEO på Kärnsund Wood Link AB.”

Ad Wesselink, CEO på Wijma Kampen BV säger att “Vårt samarbete med Kärnsund Wood Link AB var nödvändigt för att säkra den höga kundservice som kunderna i Sverige och Finland förtjänar. Kärnsund Wood Links kompetens och marknadskännedom i kombination med den kunskap och leveranskapacitet som finns i Wijma Group, gör att vi tillsammans säkerställer kontinuerliga leveranser av tunga träbaserade konstruktioner av högsta kvalitet.”

Läs mer om Azobe på Kärnsund Wood Links webbplats: https://www.karnsund.se/azobe/

För mer information kontakta Olof Kärnsund, tel. +46 31 778 68 50

karnsund-wood-link-download-pdf-icon-60 LADDA NER PRESSMEDDELANDET
karnsund-wood-link-download-pdf-icon-60 DOWNLOAD THE PRESSRELEASE
Om Kärnsund Wood Link AB

Kärnsund Wood Link AB bildades 1971 och vi har sedan dess levererat trä- och träbaserade material från leverantörer över hela världen till kunder över hela världen. Företaget har sitt säte i Kållered söder om Göteborg och utgör tillsammans med det Finska dotterbolaget OY Skandinaviska Träimport AB en företagsgrupp med ca 25 medarbetare. Webbplats: https://www.karnsund.se/

Om Wijma Kampen B.V.

Wijma Kampen BV tillverkar attraktiva och intelligenta produkter från högkvalitativt tropiskt trä. I mer än 100 år och under har fyra generationer har företaget byggt upp en stor erfarenhet inom hållbar skörd och förädling av trä från tropiska skogar. Wijma Kampen BV-koncernen förvaltar egna koncessioner i Västafrika med mer än 315 000 hektar FSC-certifierade skogar. Vid fem produktionsanläggningar i Afrika sågas och torkas avverkat timmer innan virket genomgår ytterligare bearbetning till färdig produkt. Webbplats: http://www.wijma.com/en/home/index/